Direktlänk till inlägg 30 november 2014
När vi är här i lokalerna, ett gammalt ålderdomshem, så får det bli enkel matlagning. Igår så kokade jag potatis, extra mycket då givetvis, och lagade till laxfilé med citronsås i ugn. Ni vet, den där färdiga såsen man bara behöver hälla ut över fisken.
Idag så fick det bli stekt potatis, av den kokta från igår, och så köttfärsbiffar i karl johan/grönpepparsås som jag hade med hemifrån. Såsen har jag naturligtvis lagat med riktig grädde!
Recept på såsen:
Stek Karl Johansvamp, ganska hårt och ganska länge, för annars så känns de ju svampiga
Steksky från biffarna
häll i grönpeppar
en köttbuljontärning
en skvätt kinesisk soya
en skvätt svart vinbärssaft
grädde
maizenamjölredning, så tjock du vill ha såsen
Mycket sallad till, och så svartvinbärsgele`som pricken över i:et. Köpte en flaska vin av de förra ägarna till huset, när vi var där tidigare idag, de är ju gamla bekanta till oss. Ett shiraz-Malbec, fylligt och gott!
Allt faller på plats! Det har varit så himla mycket att ordna och fixa inför flytten, och dessutom så skulle allt fixa på en och samma gång, att jag inte har orkat att blogga. Fullt ös, medvetslös har ledorden varit för de här hektiska veck...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 | |||
|